Детски въжен парк ще бъде изграден в „Меден рудник“

В зона А на ж.к. Меден рудник, срещу хипермаркет Кауфланд, ще бъде построена нова жилищна сграда, в която ще се разполага тренировъчен Ушу (кунг-фу) център и търговски център, а в прилежащата към сградата зона ще се появи горичка и детски въжен парк. 

 

Целия комплекс се изгражда от строителна компания “Бургос Строй”.Управителя на “Бургос Строй” Стефан Колев обяви плановете по строителството и облагородяването на района около сградата. Освен малка горичка, в близост до комплекса ще бъде изграден и детски въжен парк на няколко нива с препятствия и приключения за малки и големи.

 

Проекта на парка вече е готов, очаква се той да бъде построен до края на 2020 година. Парка ще разполага с няколко зони с различни степени на трудност, което ще го направи подходящ за деца от всички възрастови групи. Съоръжението ще може да се ползва безплатно.Въженият парк ще включва въжени люлки, въжен мост, въжени катерушки и други елементи. 

 

Увеселителното съоръжение ще бъде обезопасено с мрежи. Най-малките на възраст от 3 до 5 години ще могат да преминават препятствията само с придружител. Специални табла с инструкции за ползване ще бъдат разположени на всяко ниво в парка.