Вижте как ГЕРБ за поредна година подари стотици мартенички в област Бургас

 

Традициите са, за да се спазват и да радват обществото. Това бе и мотото на младежите от ГЕРБ, които за поредна година изненадаха жителите на Бургас с празничен жест. Те раздадоха мартенички на случайни минувачи в центъра на морския град и така спазиха един от най-обичаните и разпознаваеми обичаи в България. 

Председателят на областната структура на МГЕРБ Николай Василев заедно с членове на организацията успяха да зарадват хора на различна възраст със символа на здраве в бяло и червено. Общинските съветници Антон Берданков и Георги Кузманов също подкрепиха позитивната акция, която се проведе на ул. „Александровска“ и булевард „Богориди“. Инициативата „Младите българи уважават традицията“ за пореден път е обвързана и със социална кауза – всички мартенички са изработени и закупени от сдружение „Онкоболни и приятели“. 

 

 

 

 

Общинският съветник Лиляна Драгоева уважи поканата на пенсионерски клуб „Възраждане“ и подари мартенички на възрастните членове на организацията. Мартеница, изработена от хора с увреждания от „Социален център Бургас“, достигна и до здравния министър Кирил Ананиев от народния представител Диана Саватева след изслушването му на парламентарния контрол днес. 

 

 

 

В Поморие мартенички не липсваха за малки и големи. Традиционно общинската организация на ГЕРБ в морския град се срещна с директори и възпитатели от няколко детски заведения. От партията бяха изненадани с подарък от ръководството на ЦДГ „Веселушко“ – икона на Света Богородица с Младенеца. Специално подготвена програма пресъздаде легенди, свързани с древния обичай и символиката на пресуканите бял и червен конец Мартенички бяха подарени още в Ахелой, Каблешково и други населени места. 

 

Структурата на ГЕРБ в Средец също отбеляза Баба Марта, като раздаде десетки мартенички в центъра на града. Членове на младежката организация, общинското ръководство и общински съветници зарадваха служителите на Трансграничен център, Горското стопанство и други институции. Много хора се заредиха с положителни емоции в последния работен ден от седмицата. Инициативата на ГЕРБ достигна и до жителите на средецките села Факия и Загорци.