Бургаският депутат Диана Саватева провери ремонта на пътя Царево-Малко Търново

Категория: МАЛКО ТЪРНОВО Написана от BurgasPress News Room Посещения: 818

 

 

 

 

 

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева провери как върви ремонта на пътя Царево-Малко Търново в рамките на приемния си ден в странджанската община. Ремонтните дейности в момента обхващат цялата отсечка от разклона за с. Българи до местността Папазова нива, която е в най-лошо състояние. Работата на пътя продължава момент, като вече са рехабилитирани близо 6 км. 

В Малко Търново бургаският депутат обсъди с кмета Илиян Янчев и представители на общината темата за проблемите с транспорта по малките населени места. 

„В течение сме със ситуацията още от самото начало, с колегите ми народни представители от ГЕРБ-Бургас водихме разговори с кметовете на засегнатите населени места. Срещи бяха проведени и в столицата със ангажираните по казуса институции. На 7 февруари министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка как се отпускат субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Имаме уверението на правителството, че отдалечените населени места няма да останат без транспорт. Ще се работи и в посока начина на субсидиране на транспортните схеми“, коментира Диана Саватева. Тя подчерта по време на срещата си с кмета на Малко Търново, че до този момент не е имало проблем или сигнал към колегите й от ГЕРБ-Бургас, на който да не е обърнато внимание. 

 

В рамките си на приемния ден бургаският депутат посети и пенсионерски клуб „Преображение“. Тя се запозна с дейността на двата фолклорни състава към него, представена от председателя Мара Георгиева. Саватева коментира възможността да съдейства на възрастните дами за нови носии.