Кристиян Кръстев стана шампион на Държавното първенство за кадети

Категория: СПОРТ Написана от BurgasPress News Room Посещения: 81

Талантливият борец от клуб по свободна борба „Черноморец“ Кристиян Кръстев стана шампион на Държавното първенство за кадети, което се проведе през уикенда в зала „Бойчо Брънзов“. Бургазлията надви па финала Иван Андонов от „Сливен“ със 7:3 точки и заслужи титлата в най-многолюдната категория до 71 килограма. Кристиян Кръстев грабна и приза за най-техничен борец.

Неговите съотборници от клуб по свободна борба „Черноморец“ попълниха колекцията с две бронзови отличия. Костадин Иванов и Емилиян Бухлев заеха трето място, съответно в категория 80 кг и 110 кг. На пето място се класираха Ергюн Шукри при 51-килограмовите и Ахмед Мотаид до 55 кг. Треньори в клуб „Черноморец“ са Мариан Тодоров, Мариан Фучеджиев, Стоян Панев и Илиан Стефанов.

„Добро представяне, но можеше да спечелим още поне един медал. Малшанс. Гледаме напред“, заяви президентът на клуб по свободна борба „Черноморец“ Стефан Георгиев. Бронзов медалист е и Антъни Бояджиев в категория 110 кг. Той се състезава за клуб „Бургас“, с треньор Николай Милков. Емре Юмет завърши на пето място при 60-килограмовите.

„Шампионска титла в класическия стил на Димитър Рачев и още 5 бронзови медала за нашите борци в двата стила е добър атестат за свършената работа“, заяви президентът на клуб по свободна и класическа борба „Бургас“ Николай Дачев, който е и старши треньор на класиците.