Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

В Гърция глобяват солено за палатки извън зоните за къмпинг

В Гърция глобяват за поставянето на палатки извън определените места за къмпинг. Зачестиха и глобите за пренасяне на бензин и нафта в туби. Общинската полиция в Гърция следи непрекъснато за нарушения на туристите, които летуват на къмпинг, информира БНР.

Там е забранено да се поставят палатки и каравани извън определените за къмпинг места. Глобата варираот 150 евро до три месеца затвор.

 

Много туристи, предимно чужденци, избират уединено място, за да ограничат разходите, но плащат високи глоби. Паленето на огън е абсолютно забранено, а санкциите са няколко хиляди евро. При оставяне на отпадъци на плажната линия или дори в къмпинг - отново глоба до 300 евро. Зачестиха случаите на глобени туристи, влизащи предимно от България и Македония, които пренасят в туби бензин и нафта. След граничните пунктове има полицейски екипи, които проверяват за наличието на горива в колите. Глобата е в зависимост от количеството на внесеното гориво, но и се конфискува превозното средство. Внасянето на допълнително гориво се тълкува като нелегален трафик на акцизна стока и много българи и гърци, които зареждат на по-ниска цена у нас, останаха без автомобили.