Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

В Слънчев бряг се извършва ежедневна дезинфекция на шезлонгите

Извънредните мерки по осигуряване дезинфекцията на плажа в курорта Слънчев бряг продължават и в разгара на сезона. Плажните екстри се почистват с дезинфектант ежедневно. През щателна обработка с препарат преминават шезлонгите, чадърите и помощните масички на пясъка.

На трите ивици в курорта – северна, централна и южна са осигурени и специални диспенсъри с дезинфектанти, а служители и специални табели напомнят на туристите, че дезинфектантът трябва да се използва.  

 

Първата за деня дезинфекция на услугите се извършва рано всяка сутрин, докато на ивицата още няма плажуващи. Тази практика е въведена още от началото на сезона и е абсолютно задължителна. Причината е, че дори и през нощта шезлонгите се използват за отдих от туристите, решили да направят нощна романтична разходка.

 

И този сезон плажът е осветен с мощни лампи вечер, които създават илюзия за "бели нощи", които привличат много летовници по брега и в тъмната част на денонощието.  93 лампи, монтирани върху трийсет и един стълба  осигуряват тристранно осветяване пясъка, част от морето и крайбрежната алея. Ивицата е първата по нашето крайбрежие, която по цялото протежение е с изградено вечерно осветление.

 

"Целта ни е да осигурим до края на сезона безопасност, комфорт, естетична нощна атмосфера и максимална сигурност на туристите. За нас това е основен приоритет. Ивицата вече е пълна с туристи и без да имат притеснения могат да се разхождат по нея и през нощта", коментира управителят на плажа Кирил Спасов.