Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Няма да бъдат поставяни бариери на входа на Слънчев бряг

Във връзка с появили се слухове, председателят на Комисията по туризъм Илин Димитров категорично опроверга твърденията, че ще има бариери на входа на курорта.

„Няма планове да се поставят бариери и е важно тези слухове да се разсеят“, увери той представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. 

Димитров проведе работна среща със Съюза на собствениците – Слънчев бряг, на която бяха обсъдени актуални въпроси, свързани със сектора и с курорта. В срещата взеха участие председателят на Управителния съвет на съюза Пламен Копчев, Елена Иванова - заместник-председател и Георги Николов – член на УС. 

Основен акцент беше поставен върху предстоящата работа по новия закон за туризма и необходимостта от спешни промени в някои направления. Друга важна тема беше организацията и визията на к. к. „Слънчев бряг“, както и необходимостта от промени в Наредбата за националните курорти. По време на срещата беше дискутиран и фактът, че висшите училища в област Бургас приемат крайно недостатъчен брой бъдещи специалисти по туризъм - едва 63-ма годишно, при наличието на леглова база от над 400 хил. само за Слънчев бряг, която се очаква те да управляват.