Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Един от най-големите туроператори ще води шведи на почивка в Слънчев бряг и Несебър

Един от най-големите нидерландски туроператори – Corendon ще предлага програми за Българското Черноморие от Швеция през следващата година, пише TravelNews.

 

Corendon започва да предлага почивки в Слънчев бряг и Несебър. Туроператорът има и собствена авиокомпания със същото име. Тя ще прави чартъри от Стокхолм до Бургас.

 

"Шведският пазар е почти загубен и забравен за българския туризъм през последните 15 години. Надяваме се да започне възстановяване и силна реклама", коментира Милен Ганев, представите на българския партньор на компанията.

 

Преди години Слънчев бряг беше любимият курорт на шведите и най-вече на младите хора. Те идваха много от рано по морето, още в началото на май и пълниха хотелите в крилата на сезона. Заради негативни отзиви и никаква реклама се получи огромен отлив.

 

От 2003 до 2009 г. броят на шведите надхвърля 100 000 и влизат в топ 15 на най-големите пазари за туризма ни. През 2019 г. пада на 37 000 гости при спад от 23% спрямо предходната година и се нареждат чак на 27-мо място, показват данните на Министерството на туризма.