Риана вече е част от клуба на милиардерите

Категория: ЛАЙФСТАЙЛ Написана от BurgasPress редактор Посещения: 101

 

Поп звездата Риана вече официално е част от клуба на милиардерите. По данни на Forbes нетното състояние на певицата, родена в Барбадос под името Робин Фенти, възлиза на 1.7 милиарда щатски долара, което я прави най-богатата жена в музикалната индустрия.

Основата част от нейните активи идват от модната линия Fenty Beauty, в която тя притежава 50% от акциите. Делът ѝ в компанията, създадена през 2017 г., се оценява на 1.4 милиарда долара. Риана има участие и в производителя на бельо Savage x Fenty, където делът ѝ се оценява на 270 милиона долара.

Риана не е единствената знаменитост, която успява да капитализира присъствието си в социалните мрежи, за да изгради собствена козметична или модна марка. Със сигурност обаче е най-успешната. Тя има 101 милиона последователи в Instagram и 102.5 милиона в Twitter.

Останалите 50% от Fenty Beauty са собственост на модния гигант LVMH, управляван от Бернар Арно.

Успехът на Риана в света на бизнеса обаче има и своите минуси, особено за феновете. Покрай корпоративните ангажименти тя изглежда няма много време за музика, защото не е издавала албум от 2016 година насам.