Започна засаждането на коледната горичка в парк „Езеро“

Категория: БУРГАС Написана от BurgasPress News Room Посещения: 114

Община Бургас имаше доброто желание да постави началото на новата коледна горичка в парк „Езеро“ заедно с малки и големи ученици, както и с всеки гражданин, пожелал да подкрепи инициативата. Предварително се бяха записали над 30 детски градини и училища. Благодарни сме ви за подкрепата и интереса! Но в условията на пандемия не е редно да събираме толкова много хора на едно място. Затова Община Бургас сама стартира засаждането на 160-те живи елхички, с които беше украсен градът за коледните празници.

Остава обаче възможността занапред всяко семейство, отделен човек или организация да пренесе там своето живо празнично дръвче. За целта просто ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да прогнозираме и следим как се запълва капацитетът на предвидените два съседни терена. Общината ще се постарае периодично да подготвя налични гнезда. А ваш ще бъде ангажиментът по засаждането.

Двата избрани терена, където през следващите години ще расте новата коледна горичка, се намират между к-с „Зорница“ и обходния канал на Атанасовското езеро, в близост до оградената площадка за разходка на кучета и малкия байк парк с трасе за „дърт джъмп“.

Общината има намерение, когато горичката стане малко по-внушителна, да бъде художествено осветена нощно време и там да се провеждат различни събития.