Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

Категория: ПОЛИТИКА Написана от BurgasPress News Room Посещения: 69

От "Продължаваме промяната" обявиха 5 условия, по които могат да се коалират с други формации след изборите на 14 ноември.

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев посетиха този следобед Стара Загора, като посочиха, че разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от bTV.

Освен тези условия, споразумението с други политически сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Според двамата бивши министри засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.