Първа министерска оставка: Гроздан Караджов напусна правителството

Категория: ПОЛИТИКА Написана от BurgasPress News Room Посещения: 105

"Това, което Ви беше представено вчера, като основен проблем, че съм поискал допълнителни 3,9 милиарда лева допълнително от бюджета на МРРБ, е лъжа. Аз никога не съм искал тези пари. Няма нито един ред с такива искания. Ще Ви прочета стенограмата от Министерски съвет.

Никой не е давал условие за даване на допълнителни средства, категоричен е Караджов.

"В сряда следобед излязох от МС с таблица, от която се вижда, че са се натрупали, благодарение на решението на НС, допълнителни средства като дефицит, което отваря допълнителна дупка в бюджета. Това, за което информирах колегите за сериозна дупка в бюджета в размер на 3,9 милиарда лева. Тя се получава от няколко източника. Първият е решението на НС, по които по точка 1 и 2 от това решение, се  прехвърлят да се ползват от нашия бюджет 1,2 милиарда за стари плащания и втора, в точка 4, още 1,2 милиарда, които също са за стари и недовършени работи. Като и двете точки, касаят договори, за които бюджета на МРРБ е натоварен допълнително, от планираното през декември. 

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на Има такъв народ.


Той е депозирал оставката си в Министерския съвет.

Караджов отговори на твърденията на министър-председателя Кирил Петков, че разривът на управляващата коалиция е причинен от това, че е искал да плати на фирмите, които изграждат магистрала "Хемус", наети от предишното управление.