Борисов: Държавата е счупена, за година и половина една къщичка за птици няма

Категория: ПОЛИТИКА Написана от BurgasPress News Room Посещения: 95

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Държавата е счупена. На мен ми е интересно какво ще става след това. Това заяви пред актива на ГЕРБ във Велико Търново лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов.

"Ако приемете този бюджет ви гарантирам, че няма да има следваща година. 2024 година ще е крах. Тези искат да остават по 40 хиляди на дете дълг", заяви Борисов.

Според него актуализацията на бюджета гарантира едно – липса на каквото и да е друго в държавата – саниране, за докторите, за учителите, за МВР. Те искат да си купят една голяма група от хора и да отидат на избори, каза още Борисов. Според когото умишлено се твърди, че ГЕРБ са против пенсионерите и младите семейства.

Въобще нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление вече, каза още Борисов.


„Защо грабите българите”, попита Борисов управляващите, визирайки високите цени на горивата у нас. По думите му, ако ГЕРБ управляваше токът щеше да се вдигне само с 3 стотинки.

"Въглищата са наши, АЕЦ Козлодуй е наш. Медиите не попитаха къде разтовариха първия танкер, втория. Къде? Дали не е в Турция и не с два пъти по-скъпа транзитна такса? Как щяхме да разтоварим този танкер, ако лошият Борисов не ви беше направил газовите връзки", коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ констатира, че това, което се случва нямаше да го допуснат.

"Днес бихме могли да оправим доста, но утре вече няма да може да оправим нищо. Година и половина е пустош – една къщичка за птички няма. Това и 30 години преди нас го нямаше", каза Бойко Борисов.

Той припомни и че остават още 15-ина дни, в които трябва да знаем къде ще отидат делата от специализирания съд – дали ще се върнат от начало, попита Борисов и продължи:

"Знаете ли къде са машините за гласуване? Така ни измамиха всички. Аз съм „за” смесения закон - който иска с машини, който иска с хартиени бюлетини. Това е демокрацията. Коалицията ни със СДС работи добре и ще продължава да работи добре. Надявам се, че ще успеем да убедим, че смесеният вот ще даде по-голяма представителност и възможност на повече хора да гласуват", каза Борисов.

Той отново се върна на темата за актуализацията с думите, че ако бюджет 2022 бъде актуализиран, ще излезе и ще каже на ГЕРБ да се спасява кой както намери за добре.

"Ролята на президента тук е много голяма! Да забравим какво сме си говорили. Ние сме готови за дискусия, защото става дума за днес – за цени, за инфлация", каза още Бойко Борисов във Велико Търново.