Да се оползотвори последната надежда: Радев започна консултации за кабинет

Категория: ПОЛИТИКА Написана от BurgasPress News Room Посещения: 86

Започнаха консултациите с президента Румен Радев с всички парламентарно представени политически сили, за да се чуе как виждат те изход от създалата се криза, какви възможности виждат за коалиционни разговори, за търсене на мнозинство в рамките на този парламент, около какви приоритети и програми могат да търсят обединение, за да реши на кого да връчи третия мандат.

"Провеждам консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда - третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на "Продължаваме промяната".
 

"Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в парламента, и в правителството са там по волята на българските граждани. Инфлацията и цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат не само без ремонт, но и без зимна поддръжка. Можем да изброяваме още много кризи и тяхното влияние върху всички българи, но , за да се справим с всичко това, ни трябва работещ парламент", подчерта държавният глава.  

По думите му е необходима не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт, което да предприеме и изпълни необходимите реформи.