Борислав Михайлов: Знам, че не се радвате, но пак аз съм избран за президент

Категория: СПОРТ Написана от BurgasPress News Room Посещения: 47

Борислав Михайлов остава президент на БФС. Той победи Димитър Бербатов само с 11 гласа. Така Михайлов получи 4-годишен мандат. Той печели за 5-и пореден път поста шеф на Българския футболен съюз.

След гласуване от страна на делегатитеБорислав Михайлов получи 241 гласа, за Димитър Бербатов са - 230 гласа, а за Христо Порточанов - 8 гласаСтана ясно, че трима от делегатите в залата въобще не са гласували. 

 

Преизбраният за президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде кратка пресконференция след края на извънредния конгрес на централата.

Знам, че не се радвате, но аз съм избран за президент от тази зала. Единият глас е за това да не се отиде на балотаж. Когато не знаят устава и вече шест месеца си интерпретират, както искат, и вие им давате цялата трибуна, повече няма да коментирам техни изявления. Имаха достатъчно време да говорят цели шест месеца и днес цял ден. Затова ще помоля за нещо по-конкретно”, заяви пред журналистите Михайлов.

„Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президентът.  Който не му харесва и с 300 гласа да бях избран, пак щеше да бъде същото”, допълни той.

По думите му изборът е бил чист и демократичен, а гласуването - изцяло по правила. 

"За първи път и нашите гости от ФИФА и УЕФА казаха, че такъв конгрес - толкова демократичен, не са присъствали никога през живота си никъдеСвоеволията, които имаха хората от екипа на Бербатов, без да са делегати, без да са наблюдатели, да обикалят тук, в крайна сметка всичко беше дадено, за да се види, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път футболната общественост ме избира. Няма никакво значение дали е с 80%, или с 10 гласа. Аз съм много щастлив от това нещо. Това показва, че хората имат доверие към мен, въпреки всички атаки, въпреки лансираната кампания на Бербатов от шест месеца. Другите кандидати имаха само 15 дни, както е по устав. Аз съм горд и щастлив от днешния избор на делегатите и им благодаря", каза още Боби Михайлов.

„Изпълкомът е представителната част. Повечето хора там помагат със своите контакти и авторитет. Много малко от тях работят оперативно. Ще има големи промени в администрациятав двете централи на София, по областите, както и промените, които съм казал в интервютата – в треньорската школа и т.н. Ще има големи промени, ще видите. Аз започнах промените, още докато пречеха да бъда вписан. На всички нива във футболния съюз са важни. Ще ги разберете промените. Сега не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започнем“, обеща Михайлов.