Слънчев бряг остава най-евтиният курорт за британците, очакваме ръст на туристите

Категория: ТУРИЗЪМ Написана от BurgasPress News Room Посещения: 538

Слънчев бряг запазва мястото си като най-евтин курорт за британските туристи. Това сочи доклад на Travel money, който показва, че предложенията за ваканция в 33 от 42 дестинации ще са по-евтини спрямо миналата година. Справката показва, че българският курорт е начело с 30,68 паунда (70, 18 лв), като в тази цена влиза дневният разход за един турист – от храната до слънцезащитния крем. Тази година дори цените за британците са паднали с близо 15 % спрямо миналия януари. Това прави курорта с почти 1/3 по-евтин от подгласника Мармарис, където цените са по-ниски с 2,4 % спрямо предходната година, заради слабата турска лира, показва още проучването.

Междувременно, министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи в сутрешния блок на БНТ, че отчитаме 14 % ръст в заявените полети за летището в Бургас и 5 % за аеропорта във Варна.

„На този етап няма опасност от фалити на туроператорски фирми заради коронавируса. Ранните записвания до момента показват, че може да очакваме през летния сезон ръст между 2 и 6 % за туристите, които ще посетят българското Черноморие. Миналата година имахме 3,7 млрд. евро приходи от международен туризъм“, коментира още Ангелкова.