Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Златко Димитров: „Ако предложим сигурен плаж и спокойна почивка, българите ще изберат Слънчев бряг“

„Необичайна за Слънчев бряг е тази гледка – през април курортът е празен, няма туристи, няма отворени туристически обекти, няма отворени търговски обекти. Тази неизвестност ни поставя в неприятна ситуация“, коментира извънредното положение в най-големия морски курорт у нас изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.   

„В момента подготвяме комплекса за летен туристически сезон чисто административно. Намираме се в положение на „нисък старт“ и когато бъдат вдигнати ограниченията и забраните, сме готови да обезпечим сезона и да подпомогнем бизнеса и туристите. Имаме план А, B и C за инвестициите, които сме готови да направим, в зависимост от развитието на ситуацията. Ще преструктурираме някои от предварително планираните разходи, свързани с озеленяване, облагородяване, осветление, видеонаблюдение, в посока минимизиране рисковете за здравето на туристите и персонала“, начерта плановете Димитров и допълни:  

„Много е трудно в момента човек да прави прогнози, тъй като сме изправени пред нещо, което досега не се е случвало. Но хотелиерите са достатъчно гъвкави, справяли са се с много кризи, знаят какво да направят, преминали са през много препятствия, така че аз оставам на тях и разчитам на тях да бъдат и в тази много тежка ситуация гъвкави, целенасочени и да предложат най-доброто, което имат в момента, за да може Слънчев бряг да отвори и да посрещне туристи". 

От акционерното дружество се надяват на късен туристически сезон през юли и август, и ако е хубаво времето – през първата половина на месец септември. Разчитат на солидарност от страна на българите да бъде подпомогнат българския продукт в момент на криза. 

„Призовавам българите да изберат българското. Ако ние в този момент предложим един сигурен плаж, едно висококачествено настаняване, една спокойна почивка, мисля, че Слънчев бряг ще бъде повече от гостоприемен за българските туристи", остава оптимист за сезона Златко Димитров.