Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Галъп: 30% от българите са ползвали туристическа услуга през лятото

Въпреки трудностите, породени от ограниченията заради пандемията, повече българи са почивали у нас през летния сезон на фона на плановете, които са декларирани в началото на сезона. Оценките за летния туризъм в България са по-скоро добри, макар очакванията да са по-високи, а конкуренцията на чужди дестинации да прави българите по-взискателни, обобщава investor.bg

Това показва изследване на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 1000 българи по телефона, като равносметка на летния туристически сезон. Изследването е част от традиционната изследователска програма на „Галъп интернешънъл“ съвместно с Националния борд по туризъм.

Като цяло 29,7% от хората у нас твърдят, че това лято са ползвали някаква туристическа услуга при 19,6%, които са планирали да ползват такава към началото на сезона. 

Онези, които са почивали в България, в огромната си част споделят, че страната е била първи избор – 69,2%. 26,3% признават, че са искали всъщност да почиват в чужбина, но заради обстоятелствата около коронавируса се е наложило друго.