Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Българските плажове със "Син флаг" са били сред най-безопасните, в ход е новата кампания

Плажовете със „Син флаг“ в България са били едни от най-безопасните и сигурните в света през 2020 година, съобщи председателят на Българско движение „Син флаг“ инж. Станимир Георгиев.

„През отминалата година българските туристи преоткриха българските плажове. Стопаните на плажове, които са носители на „Син флаг“ не направиха компромис с безопасността и сигурността на плажовете. Бяха въведени всички мерки за запазване на здравето на почиващите в условията на Covid-19. Всичките ни проверки по Черноморието ни показаха, че носителите на „Син флаг“ проявяват голяма отговорност“, добави Георгиев пред tourisme.bg.

Той посочи, че е започнала кампанията по събиране на кандидатури за престижната световна награда „Син флаг“ за сезон 2021. Документи могат да подадат всички стопани на плажове. Синият флаг е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма с 34-годишна история, с който са удостоени най-добрите над 4 500 плажа, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове по света, сред които и тези на изявени български курорти. Благодарение на Българско Движение „Син флаг“ сини флагове се веят по български плажове от 1995 година.

Както всяка година, и през 2021-ва кандидатурите за голямата награда за чисти и безопасни плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове – Син флаг ще бъдат разгледани първо от Националното жури към Българско Движение „Син флаг“ в края на януари, а след него и от Международното жури в Копенхаген, Дания.

Всички хора по света, които желаят да почиват на най-чистите, най-сигурните и най-добре управляваните плажове и марини, ги откриват на сайта на Програмата www.blueflag.global, където са публикувани данни и за българските носители на флага, които се рекламират с информация, снимки и карта с GPS координати. Този сайт се е утвърдил като надеждна отправна точка за голяма част от туристите, когато желаят да изберат отлично място за своя отдих. Големите тур оператори често поставят условие избраните от тях дестинации за продажба да бъдат отличени със Син флаг.

Процедурата за кандидатстване и информация за контакт са посочени на сайта на Движението www.blueflag.bg.