Отпада забраната за организирани пътувания от 1 март

Категория: ТУРИЗЪМ Написана от BurgasPress News Room Посещения: 67

От 1 март отпада забраната за организираните пътувания в страната. За екскурзиите в чужбина ще отпадне от 1 април 2021 г. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след срещата между нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия бранш. Пътуванията ще стават по ред, който трябва да определят туроператорите и агентите – сертификати, тестове, ваксини, маски. Те ще бъдат съгласувани и спуснати от здравните власти, пише Travelnews.bg.

Забраната за организирането на събития - конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции отпада от 1 март, но ще има ограничение в капацитета от 30 %. Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития, като сватби и кръщенета. Задължително е и спазването на всички противоепидемични мерки за работа, подчерта вицепремиерът. Николова беше категорична, че контролът ще е безкомпромисен и не трябва да се допуска и една грешка, която може да опетни бранша.

Заведенията ще отварят от 1 март при капацитет от 50 %, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа. Нощните заведения ще отварят от 1 април.