Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Хотелиери в Слънчев бряг поискаха спешни мерки за спасяване на сезона

Хотелиери в Слънчев бряг се обединиха в Инициативен комитет и изпратиха отворено писмо до правителството в оставка. Те започват подписка с искане за спешни мерки за спасяване на сезона в националните курорти. Хотелиерите настояват за спешно въвеждане на зелени коридори към националните, отпадане на PCR тестовете на чужди туристи или поемането им от държавата.

В противен случай, искат пълна данъчна ваканция и опрощаване на всички данъчни задължения до края на годината, както и 100% обезпечаване на разходите за всички служители, назначени на трудов договор към 1 май.

Ето и исканията на бранша в Слънчев бряг:

1. ПРЕМАХВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ КЪМ МОМЕНТА PCR ТЕСТ за граждани на ЕС, РУСИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, УКРАЙНА, МОЛДОВА, ИЗРАЕЛ

След задълбочен експертен анализ, ние смятаме за нерелевантно изискването за 72-часов PCR тест за граждани, пътуващи в ЕС към и от България, поради факта, че пандемичната обстановка навсякъде вече в Европа е средно еднаква.

72-часовият PCR тест не дава гаранция за евентуално заразяване в първия или последния час след теста, както и свързаната с него неточна предполагаема диагностика, обявена от неговия създател Кери Мюлис.

След наложилата се пандемична обстановка в Европа и света, ние не правим разлика на пътуващите европейски граждани от София, Букурещ, Пловдив или Будапеща към Българските курорти.

Правителството официално обяви дата за откриване на летен сезон 01.05.2021 г. Затова за старта на функционирането на туристическите обекти, настояваме за спешно въвеждане на зелени коридори към Националните туристически курорти, освобождавайки туристите от всякакви финансови препятствия.

При различно мнение от горепосочените аргументи, приемаме за алтернатива пълното финансово покриване на PCR тестовете, за граждани, преминаващи с цел туризъм към и от Република България- входни и изходни.

В случай, че исканията ни не бъдат приети, настояваме за пълна данъчна ваканция и опрощаване на всички данъчни задължения към дата 31.12.2021г., също така и на 100% обезпечаване на разходите на работодателите за всички служители, назначени на трудов договор в сферата на туризма към дата 01.05.2021 г. и покриването на всички  вече направени разходи, необходими  за стартиране на сезона.

Изразяваме надежда за спешна и своевременна реакция, поради факта, че в момента сме възпрепятствани и ограничени да заработим за летен туристически сезон 2021.