Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Добра новина за руските туристи: МВнР започва издаване на туристически визи

МВнР има готовност да започне веднага издаването на туристически визи, щом министърът на здравеопазването издаде заповед за това, съобщиха от ведомството.

Още миналата седмица вицепремиерът Екатерина Захариева нареди консулските служби на Република България да се подготвят за издаването на туристически визи.

По отношение на един от най-големите пазари за туристическия бранш у нас – руския, процедурите са облекчени максимално. Заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града и в 3 консулства на територията на Русия. Акредитирани към консулските служби местни туроператори могат по електронен път да подават заявленията за визи на своите клиенти. Желаещите да посетят с туристическа цел Република България получават визите си в офиса на своя туроператор, или външния изпълнител без абсолютно никакви формалности за тях.​

Руснаците, които миналата година не успяха да дойдат у нас, са обнадеждени от облекчените условия.  

 

"Това е много добър знак. Хората чакат с нетърпение да вземат виза. Руснаците ще дойдат на 100% и обезателно. На много хора им омръзна да питат кога ще отвори България. И на второ място – Турция е в локдаун и руснаците, които бяха запазили почивки там, ще ги пренасочат към България ”, коментира Наталия Фадина.