Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Евронюз хвали Слънчев бряг и Силистар в статия за българското Черноморие

 

В България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате студа на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да е на първо място в списъка ви с дестинации. Това твърди в своя публикация Евронюз, препоръчваща страната ни като един от най-добрите избори за предстоящото лято, пише dnes.bg.

С Черноморието, което се простира по цялата 378-километрова източна граница на страната, има много възможности за идеална плажна почивка на всеки. Евронюз състави списък с най-добрите плажни дестинации, независимо дали искате да се забавлявате здраво, или да си почивате спокойно.

Здраво парти в Слънчев бряг

Слънчев бряг е подходящо място, ако искате лятната ви ваканция да се потопи във вкуса на коктейли, да зазвучи с хитови денс парчета и да се полюлее с прохладните вълни.

Един от най-популярните курорти в България, Слънчев бряг, е едно от най-достъпните места за партита в Европа. По протежение на главната ивица ще откриете пулсиращи в денс ритми клубове, в които се изявяват някои от най-добрите европейски техно и хаус диджеи. Заобиколен от зашеметяващи естествени дюни, това е и един от най-живописните плажове в страната.

8-те километра пясък и море в Слънчев бряг предлагат не само нощни клубове. През деня можете да бъдете активни с лодки и водни ски.

Ако някога се уморите от парти стила на живот, плажът е идеално разположен и за културна почивка. Само на няколко километра южно от плажа се намира Несебър, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Древен град, Несебър изобилства от исторически забележителности. Като ключово търговско пристанище, той е бил свидетел на възход и падение на множество цивилизации - от Древна Гърция до Византийската империя - и може да видите останките от тези отдавна отминали култури в запазените градски стени и църкви.

Къмпинг убежища за любителите на природата

Партитата са твърде уморителни? Романтичните пътувания са твърде сантиментални? Тогава изберете къмпинг на плажа. Въпреки че дивото къмпингуване, където пожелаете, не е възможно, все още има много плажове, на които има обособени къмпинги, където ще бъдете добре дошли да се настаните.

Ако търсите по-усамотено място, потърсете плажа Силистар. Тук ще открият място за себе си тези, които искат да излязат малко извън известните маршрути за своето лятно бягство. Точно в южния край на крайбрежието, Силистар разполага с места за къмпингуване, а също така е недалеч от множество други плажове, до които можете да пътувате, ако основният е твърде зает.

За да се насладите на дивата природа на Черно море, плажът Иракли е идеалната дестинация и е задължителният плаж за природолюбителите, които търсят уникална флора и фауна. Да не говорим за златистите пясъци и гористите склонове, които правят пресечената крайбрежна ивица още по-завладяваща.

А благодарение на множеството различни възможности за къмпингуване около плажа, е възможно да се насладите на Иракли както майка ви е родила. Извинете, не споменахме ли, че има нудистки плаж?