Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Добър летен сезон очакват по морето, в Слънчев бряг тече усилена подготовка

Около 20-30 % от хотелите по Южното Черноморие отварят за майските празници. Това показват разчетите на Бургаската регионална туристическа камара.

„Прогнозата ни за предстоящия сезон е добра. Имаме 20 % ръст спрямо миналата година, резервациите за сега вървят добре“, коментира пред бТВ Красимир Гочев, изп. директор на един от хотелите по-висок клас в Ахелой.    

„Българите преоткриха българското Черноморие през последните две години. Също така наблюдаваме засилен индивидуален интерес от страна на полски и на румънски пазар, така че можем да кажем, че стартираме добре и в средния клас категория хотели“, каза Христина Славова от БРТК.       

В Слънчев бряг тече усилена подготовка за сезона.  

„Инвестицията е около 1,8 млн лв и е свързана главно с озеленяването, профилактика на видеонаблюдението, профилактика на алейното осветление“, коментира пред тв Европа изп. директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров    

За сигурността на туристите и това лято по Черноморието от юни ще бъдат командировани полицаи от вътрешността на страната. В края на юни се очакват патрули и от Румъния и Полша.