Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

След отпадане на ковид мерките, Слънчев бряг отново е хит сред британците

България премахна ограниченията за влизане на британци в страната. Това означава, че за целта не е нужно да сте ваксинирани.

Това е чудесна новина за британците, които планират да отидат на почивка в популярния курорт Слънчев бряг – един от най-евтините в Европа, пише "Сън".

Британското издание посочва, че от 1 май всички забрани, наложени заради пандемията от Covid-19, ще бъдат вдигнати. Всички пристигащи в страната ще могат да влизат без документи за ваксинация, за преболедуване или тестове. От там посочват, че маските вече не са задължителни в магазини и ресторанти.

Слънчев бряг често присъства в гласувания за най-евтина плажна дестинация в Европа. Проучване на Post Office от 2107 г. го класира като най-евтиния курорт от общо 19. В него са сравнени цените на 10 ключови продукта като храна, напитки, слънцезащитен лосион, репелент срещу насекоми и всекидневник. Всичко това на Слънчев бряг струва 37 паунда.

Семействата, които искат да отидат на евтина почивка, могат да си намерят изгодна оферта от 242 паунда на човек, докато много хотели със собствен аквапарк имат предложения и за 241 паунда на човек.

Първите британски туристи за сезона пристигнаха в Слънчев бряг на 2 май.