Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Британските туристи се връщат в Слънчев бряг, кацнаха първите чартъри

Чартърите с британски туристи на големия туроператор Balkan Holidays UK тръгнаха до Българското Черноморие след двегодишна пауза заради пандемията. В събота кацна първият полет на Летище Бургас, който беше осъществен от European Air Charter, съобщиха от аеропорта. Той беше посрещнат с водна арка и подаръци за първите туристи.

“През този сезон нашите чартъри ще бъдат само до Бургас, за който регион има най-голямото търсене. Най-много британци се насочват към Слънчев бряг, който им е любим курорт“, каза пред TravelNews Александър Стоянов, изпълнителен директор на туроператора Balkan Holidays. Планирани са полети от 16 летища във Великобритания, сред които Лондон Гетуик, Белфаст, Манчестър, Нюкасъл, Кардиф, Единбург, Норич, Бристъл, Ливърпул, Глазгоу и др.

В началото на май възобновиха програмите си до България и другите британски туроперотари - Jet2Holidays и TUI UK. Великобритания е един от най-важните пазари за българския туризъм. През 2019 г. са пристигнали над 470 000 британци, с което се нареждат на 7-мо място по брой чуждестранни туристи у нас. За сравнение Русия е на осмо място с 450 000 туристи. На предните позиции са Румъния, Гърция, Германия, Северна Македония и Украйна.