Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Златко Димитров: Вдигането на таксите за зареждане на обекти беше належащо

„Вдигането на таксите за зареждане на обекти в „Слънчев бряг – изток“ беше належащо“, коментира пред БНР Златко Димитров - изпълнителен директор на акционерното дружество, което стопанисва инфраструктурата.

„Ако трябва да говоря с цифри, старата цена беше 330 лв с ДДС, за 2022 г. цената е 430 лв с ДДС. Все пак трябва да кажем, че това е цена за 4 месеца, или около 100 лв на месец.  

Таксата не беше увеличавана от 3 години, а през 2020 г. беше намалена на половина като толеранс към бизнеса. Подобно увеличение беше належащо, защото „Слънчев бряг“ АД няма хотелска част, не е туроператор, единствените приходи са от експлоатацията на инфраструктурата в зона Изток“, поясни Димитров. Относно възможността да се плаща спрямо броя на зарежданията, той коментира:

„Мислели сме го, обсъждали сме и тези варианти. Но, всъщност, не сме правили диференциация за различните видове бизнес. Първо, считаме, че 430 лв. за период от 4 месеца е справедлива цена за достъпа до инфраструктурата. Още повече, че ако направим съответни пакети за различните видове бизнес, първо е много трудно да разграничим различните видове бизнес. Това би означавало и допълнителен контрол, което би изисквало допълнителен човешки ресурс. Което, предполагам, ще се отрази и на съответната цена за ползване на инфраструктурата“, коментира Златко Димитров.