Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Слънчев бряг се пълни, преобладават туристите от Чехия, Унгария и Словакия

Над 90% е запълнена хотелската ни база в Слънчев бряг, като преобладават туристите от  Чехия, Унгария и Словакия. Това каза пред БНТ хотелиерът Румен Мончев. 

„Има разместване на туристическият поток за разлика от миналата година. Българските туристи намаляха, но пък се увеличиха унгарците, чехите, поляците и румънците. Имаме и от Гърция“, добави той.

„Не можем да увеличим цените, тъй като повечето от пакетите ни са предварително продадени. Тези, които не са, са с около 20% ръст, но това е нищо в сравнение със случващото се на пазара“, уточни Мончев. 

Повечето хотели отвориха врати, каза Янчо Парушев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

„Надявам се чартърите да се увеличат. Английските туристи се завърнаха. Има по 7-8 полета от Англия на ден“, добави той.

„Туризмът не е отделна част от икономиката и всички процеси явления се отразяват и на туризма. Средното увеличение на цените спрямо миналата година за същия период е не повече от 20-ина процента, което е абсолютно нормално. Това е повсеместно явление, не е само изключение по курортите и  няма как да бъде по-различно", коментира Теодор Пастърмаджиев от Съюз на собствениците-Слънчев бряг.