Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Дядо Петър връзвал жиците в Слънчев бряг цели 20 години

Петър Димитров Георгиев е израснал в Кошарица, като тази година става на 88 години. Рожденият си ден той беше решил да сподели с всички свои приятели от пенсионерския клуб точно на 1 октомври - Международният ден на възрастните хора, защото смята, че на този ден човек трябва да забрави за неволите и да се повесели. 20 години работи като електротехник в Слънчев бряг, пише несебърският сайт Мелницата.Ком

 

По решение на ООН от 1991 година на 1 октомври се чества Международният ден на възрастните хора.

По покана на пенсионерски клуб „Дълголетие” - село Кошарица, ние гостувахме на празненството, организирано по този повод там (за събитието можете да прочетете тук).

В този празничен за всички възрастни хора ден, ние се срещнахме и с един мъж, който на тази дата честваше и свой личен празник – рождения си ден.

Петър Димитров Георгиев е израснал в Кошарица, като тази година става на 88 години. Рожденият си ден той беше решил да сподели с всички свои приятели от пенсионерския клуб, защото смята, че на този ден човек трябва да забрави за неволите и да се повесели.

 

Детските си години дядо Петър прекарва в родното си село Кошарица, основно занимавайки се със земеделие.

„То нямаше и какво друго да правя“, спомня си възрастният мъж и продължава: „Като поотраснах малко обаче, се записах на курсове по електротехника – това ми беше на сърце“, разказва пенсионерът с жива искрица в очите.

В началото Петър Георгиев е работил на външни, по-сурови условия. За този период от живота си си спомня, че по далекопроводите е стигал чак до Емона.

„След това обаче започнах да работя към „Балкантурист“ и ме назначиха за поддръжка на хотел „Кубан“. Там изкарах цели 20 години“, гордее се кошаренецът със своята отдаденост в работата.

Когато го попитахме какво си спомня за Слънчев бряг и най-известния от онези времена хотел в курортния комплекс, дядо Петър отговори:

„Преди всичко в Слънчев бряг ми харесваше. Имах работа, която обичам, хотелът беше изискан, туризмът беше на високо ниво. Сега вече не знам какво е“, вдига рамене мъжът, на когото все по-рядко се случва да посещава туристическия епицентър, макар и разположен само на няколко километра от Кошарица.

 

Извън работата дядо Петър се е отдал изцяло на семейството си. Гордостта му е построената от него къща, в която живее със съпругата си и до ден днешен.