Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Представиха златното съкровище на Приморско във Варшава

Община Приморско се представи на една от най-значимите Международни туристически борси в Полша - ТТ Warsaw. Престижното изложение се проведе в полската столица от 24 до 26 ноември с участието на над 500 изложители от 50 страни.

С богата програма Приморско представи целия туристически потенциал на своите курорти, заедно с образците на културно-историческото наследство в района. Рекламно-информационните материали помогнаха на посетителите на изложението да се запознаят с възможностите за организиране на почивка в Приморския край.

Морският щанд, който се промотираше заедно с Туристическата камара – Приморско предизвика голям интерес както от хора, които вече са почивали в Приморско, така и от нови туристически фирми. Щандът беше посетен и разгледан лично от българския посланик  в Полша Емил Ялнъзов.

Паралелно с изложението в българското посолство във Варшава бе подредена изложба на картини, изобразяващи забележителностите на Приморско и Китен и селищата, развиващи селски туризъм. Експозицията от арт пана  „Приморско – Перлата на Южното Черноморие“ беше разгледана от десетки българи в Полша и от чужденци, изучаващи български език. Последното откритие на Приморско - златното съкровище, което също бе част от изложбата, предизвика най-голям интерес у посетителите.

Атрактивната изложба ще бъде експонирана на видно място в двора на посолството в продължение на два месеца. Това ще допринесе за засилване на интереса към  община Приморско като предпочитана туристическа дестинация.