Топ психолози ще участват във фестивала "Четирите кода на себепознанието"

Категория: ЗДРАВЕ Написана от BurgasPress администратор Посещения: 701

Топ психолози ще се включат в  първото издание на фестивала "Четирите кода на себепознанието" в експозиционен център "Флора". Той се открива в петък 30 септември и ще продължи и в събота при вход свободен.

Проектът се реализира със съдействието на Община Бургас и е първият, спечелил финансиране във втората сесия, съгласно Правилника за съфинансиране на културни проекти в Бургас.

Сред лекторите, които ще се включат в събитието, са Мадлен Алгафари, Петър Петров, Елена Дросева, доц. Пепа Митева, Ипократис Пападимитракос, Панайот Рандев, Юли Тонкин и д-р Людмила Желязкова.

Програмата на семинара ще бъде допълнително обогатена с практически упражнения, тематични игри и работа в групи.

Обученията са подходящи за работещи, родители, преподаватели, педагози, психолози, подрастващи и други хора, желаещи да научат и развият собствените си знания в различни области.

"Семейството, себепознанието, вътрешното равновесие, интеграцията на младото поколение в социалния живот - това са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на събитието", обясниха организаторите Атанаска Иванова и Велина Арнаудова.

ПРОГРАМА

Ден 1

30 септември 2016 г. (петък),от 09.00 ч. - 18.30 ч.

Експозиционен център "Флора" - град Бургас

 

09.30

Откриване на събитието от кмета на град Бургас г-н Николов и зам.кмета по образованието г-жа Ананиева

09.45

Мадлен Алгафари - психолог, ще говори по темата "Осъзнатото родителство".

11.30

Петър Петров - психолог, ще говори по темата "Миналите ни животи, какво не знаем за тях"-групова регресия,записване на тел.0888 70 69 19-Иванова

13.30

Кафе пауза (разглеждане на сувенири изработени от деца в занималнята на "Арт център Богориди" както и колиета изработени от наши родни творци-вградени български народни шевици

14.30

Елена Дросева ,психолог представляващ доц. Циркова ще говори по темата "Пресечната точка на училището и семейството, в грижите за деца със СОП - Психофизически нарушения"

16.30

Доц. Пепа Митева, ще говори по темата "Творчески подходи при работа с деца - Арт педагогика, Арт терапия, Диагностика по цветове на Мандала, Терапия с копчета и кризисно консултиране.

18.30

Сесия "Въпроси и отговори" по темите разисквани през изминалия ден