Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Четвъртото издание на фестивала за съвременни изкуства "Вода" започва през октомври

Фестивалът "ВОДА" ще се реализира за четвърти път в Бургас, като през тази година в него са включени 3 основни събития в различни периоди и локации на града.

"ВОДА" стартира през 2017 г., а около 100 артисти от Германия, Латвия, Унгария, Молдова, Южна Корея, Япония и България представиха своите творби в трите издания на фестивала до сега.

До момента "ВОДА" се провеждаше в необичайното пространство на плувния басейн на Младежки Културен Център, но през 2020 г. пространствата на фестивала се увеличават. Трите събития-творби в програмата ще бъдат осъществени с участието на местната артистична общност. Всяко от тях ще се реализира в отделен месец до края на годината. 

"ВОДА" 2020 ще започне през октомври с първото си събитие - Лабиринт на сетивата в басейна. През ноември зрителите ще видят интерактивен спектакъл в градска среда, а през декември - Инсталация в часовниковата кула на гарата.

Фестивалът за съвременни изкуства "ВОДА" 2020 се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Партньори на фестивала са Община Бургас, която подпомага реализацията на Лабиринт на сетивата в басейна.

Следете програмата на "ВОДА" 2020 тук: https://www.facebook.com/waterfestburgas