Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Отличиха Юлиан Вергов за най-добър актьор на фестивала в Кайро

Юлиан Вергов бе отличен за най-добър актьор на 42-рия международен филмов фестивал в Кайро. Това е най-старият кинофестивал в арабския свят, както и едно от най-големите събития в света. Актьорът не присъства на церемонията, но благодари за отличието си с видеообръщение към публиката. 

„Здравейте, за мен е огромна чест да получа тази награда. Изглежда ми невероятно, че сред толкова много хора съм отличен точно аз“, каза Вергов.

Вергов бе отличен за ролята си във филма „Уроци по немски“ на режисьора Павел Веснаков. Българският актьор се превъплъщава в образа на Никола, един обикновен човек, който решава да замине за Германия. 

„Фестивалът в Кайро е един от най-големите фестивали в света, в категория А и това е една много престижна награда, която е доказателство, че нашият труд не е бил напразен“, каза режисьорът на филма Павел Веснаков.

Филмът има за цел да покаже на хората необикновеното в обикновените истории. 

„Това, което би се случило със зрителите, които гледат филма, е да се замислят за някои неща, които са пред очите им, а не са се замисляли за тях“, отбеляза Павел Веснаков.

Филмът „Уроци по немски“ ще участва в конкурсната програма на 25-ия „София Филм Фест“ през 2021 година.