Бургас е домакин на международното лятно балетно училище на Академия „Ваганова”

Бургас е домакин на международното лятно балетно училище на Академия „Ваганова”

За трета година Бургас e домакин на лятното училище на световната балетна Академия „Ваганова”. 
На 17 Август бургаската публика ще може да види постиженията на участниците в академията в  заключителна гала в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с вход свободен.

Международната танцова организация Russian Masters Ballet, която представлява академията, реализира за 3 пъти престижният професионален форум в залите на НХК и Младежки културен център-Бургас. В обучението се включват световноизвестни педагози, преподаватели в Академия „Ваганова” и артисти с дългогодишна практика в Мариински театър. 

Студенти на академията са 90 млади балерини и балетисти от над 23 държави - Австрия, България, Китай, Франция, Германия, Румъния, Италия, Литва, Мексико, Сърбия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, Великобритания, САЩ.

Летният интензив на Академия „Ваганова” е едно от най-популярните и посещавани обучения за балетни професионалисти в света. Участниците в академията надграждат танцовата си кариера, а някои от тях са вече звезди на международната балетна сцена.

На 17 Август Russian Masters Ballet ще представи заключителна гала на участниците. Тя ще се осъществи в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с ВХОД СВОБОДЕН!
 

 
 
  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...