Изтъкнати японски музиканти откриват новия оперен сезон в Бургас

Изтъкнати японски музиканти откриват новия оперен сезон в Бургас

След изключително богатия – и като интензивност на събития, и като жанрово разнообразие, Сезон 2023/ 2024 за Бургаската опера, предстои официалното откриване на новия Сезон 2024/ 2025. На 4 октомври, петък, от 19 часа в залата на Операта маестро Деян Павлов /гост/ ще застане за диригентския пулт на Симфонични концерт с гост‐солисти от Япония: Кийоко Сакаи – пиано, Кожи Оказаки – фагот и Етцуко Оказаки – пиано. Тримата изтъкнати музиканти са професори в "Мусашино" Академия в Токио и са с внушителни артистични биографии.

Проф. Деян Павлов, който е преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. София и е чест и желан гост-диригент на наша сцена и в гастрол на бургаския културен институт, е подготвил впечатляваща програма на концерта, в която са включени знакови произведения из класическата музикална съкровищница за симфоничен оркестър: Концерт за пиано и оркестър №1 в до мажор, опус 15 от Лудвиг ван Бетовен, Концерт за фагот и оркестър във фа мажор, опус 75 от Карл Мария фон Вебер и Концерт за пиано и оркестър №1 в ми минор, опус 11 от Фредерик Шопен.

Симфоничният концерт в четвъртък е залата на Държавна опера – Бургас е покана за едно изискано преживяване с висока музикално-естетическа стойност.  Не пропускайте  вълнуваща среща отблизо с високото изкуство, аристократизма и универсалните послания на класическата музика! Очаквайте богатата октомврийска програма на Бургаската опера, която включва спектакли и концерти от различни жанрове: опера, мюзикъл, балет, детски спектакли: https://operabourgas.com/bg/programme.

 

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...