Цветна феерия се разпръсна в Морската градина за изложението "Флора" 2023

С музикална програма и танци на впечатляващи мажоретни състави бе открито официално 38-то издание на Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2023“. Приветствени думи към участниците и първите посетители отправи зам.-кметът Диана Саватева.

Повече от 90 фирми, професионални организации, земеделски производители, флористи и професионалисти в сферата на цветното изкуство показват най-доброто от своята продукция. В периода от 28 април до 8 май всички гости на изложението имат възможността да посетят търговските щандове на участниците, да получат съвети за отглеждането на растения и поддържането на своите градини, да разгледат откритите изложбени площи с цветни арт инсталации и аранжировки на цветя.

По темата „Природата – творец и вдъхновител“ и направлението в изкуството ландарт работиха фирмите участници и професионалните флористи Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска – Харанги, Альона Кисса, сертифицираният преподавател по икебана Антония Ценова.

Специален гост на тазгодишното издание на цветното изложение е Петер Панцел - унгарски майстор флорист, европейски шампион по флористика за младежи, преподавател в школата DA academia и арт сътрудник в Decoracio&Desing, автор на две книги по флористика. Той ще демонстрира пред флористи стъпките за аранжиране на маса за сватбено събитие. Участието на унгарската фирма Decoracio&Desing и представянето на нейната богата гама от продукти е насочено най-вече към професионалисти в областта на цветното изкуство.