Бебе алпака с интересен цвят се роди в зоопарка в Бургас

Бебе алпака с интересен цвят се роди в зоопарка в Бургас

Новият обитател за зоопарка е в интересния цвят "амбър" или тъмнокафяв. Пухкавото животинче тежи едва 4 килограма и прилича повече на плюшена играчка. Бебето алпака, което е само на 24 часа, не се отделя от майка си и любимото му занимание е да суче. По цвят обаче прилича на баща си. Алпаките са социални животни, а целта на управата на зоопарка е от малки те да свикват с посетителите в специална контактна зона.  

"Майката е от Перу и се казва Вяра. Те бяха три - Вяра, Надежда и Любов. Вяра в момента е на първо бебе А бащата е от Германия, казва се Марк. При тях е интересно, че вълната на алпаките не е хигроскопична и когато вали, водата се стича. Тя е много дебела, около 25 см достига косъмът и ако това е хигроскопично и се напои с дъжд, ще стане доста опасно за тях", обясни управителят на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Промяната във времето не се отразява особено на животните в зоопарка.

„Тези животинки, които са свикнали на високи температури, като приматите, всички са оборудвани с климатични инсталации. А тези, които по принцип нямат претенции към температурния режим, на тях са осигурени или навеси или къщички, в които да се приютят през зимата“, допълни Дъбов.

 

 

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...