Послание в бутилка е новата голяма лендарт рисунка на морския бряг

Послание в бутилка е новата голяма лендарт рисунка на морския бряг

Послание в Бутилка е новото голямо Ленд-арт произведение на морския бряг. Авторката е Vivia Niki, която изненада с нова картина на брега на Варненския залив Галата.

Тя беше направена специално за световния ден на поздрава и изобразява бележка в бутилка, донесена от морето. Новата картина отново е посветена на темата за мира.

Картината е нарисувана върху площ от 480 квадратни метра. Тя е най-малката от трите огромни произведения, които авторката изрисува на знакови места, защитени зони на Българското Черноморие. За изработката й са използвани екологични бои, пясък и водорасли.

“Мирът не е химера, а е напълно реално, възможно и най-разумно отношение, начин на живот, състояние”, казва авторката. “Той е пътят на развитието, на живота и на всяко пълноценно съществуване.“

“Точно мирът е което ни липсва и в световен план. Мирът е съществена тема днес, а наша народностна мисия е да дадем пример за него на целите Балкани. Дълг на културните дейци – художници, музиканти, и всички съвременни будители във всяка сфера на културата и публицистиката е да припомним за забравената дума Мир!” – допълва Вивиа Ники, “да я изпишем с големи букви и да вървим в тази посока – натам са всички пътища.”

Ленд-арт е направление във изкуството, възникнало в края на 60-те години на XX в. в Америка. Това е изкуство, което възниква като неразривно свързано с природния ландшафт, превръщайки го в основен компонент от произведението. Неговата цел е да се противопостави на комерсиалното изкуство, а по-напред във времето се вдъхновява от нововъзникналите движения за екология по това време.

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...