Екатерина Третякова: Потребителската култура на допамина набира скорост

Екатерина Третякова: Потребителската култура на допамина набира скорост

Културата на допамина набира все по-голяма скорост и много брандове се присъединяват към този тренд. Потребителските предпочитания в момента са свързани с технологичния прогрес, социалните въпроси и устойчивостта. Днес все повече бизнеси прилагат по-умни технологии и потребителите очакват по-бързи и по-удобни решения за тях. Това съобщи в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria Екатерина Третякова, консултант в Euromonitor International.

Според нея тенденциите, свързани с устойчивостта, водят до това, че хората стават все по-взискателни и искат да виждат как компаниите вземат мерки и осигуряват резултати, като вече става все по-ясно изискването тези решения да могат да бъдат доказани.

Тя напомни, че високата инфлация е все още тук и потребителят търси креативни начини да спести пари.

Екатерина Третякова обясни, че изкуственият интелект влияе на потребителското поведение и даде пример с ChatGPT, който се използва ежедневно, за да се съставят шопинг листове, туристически и пътнически маршрути, ваканционни програми и др. "Тези технологии стават част от ежедневието. 72% от потребителите са използвали нови технологии с цел подобряване на ежедневието си", посочи тя.

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...