Коледни лакомства, опаковани като подаръци, получиха животните в Зоо-Бургас

Коледни лакомства, опаковани като подаръци, получиха животните в Зоо-Бургас

Дядо Коледа обиколи зоопарка на мотор. Първо спря при маймунката Чарли, който получи кокосови орехи и банани като подарък. След като опита лакомствата, Чарли ги сподели със съпругата си Дани и малкия им син. Подаръци има за всички от сърце.   

Сред нетърпеливите да ги опитат е един от най-малките обитатели на зоопарка – родената преди месец алпака, кръстена на планината Рила.     

“За вълците има свински пържоли, за всички тревопасни има зеленце, марулки, за катеричките има витаминозни блокчета - въобще всеки каквото обича“, сподели управителят на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Въпреки че астрономическата зима настъпи, тук няма животни, които се приготвят за зимен сън.

„Всички животни обичат да им е топличко и приятно, но като е по-студено те се мобилизират, хапват повече. Повечето са предимно на климатици, защото трябва да се поддържа температура не по-ниска от 20° и да се чувстват комфортно, така че те имат възможност да излизат навън, да поиграят и отново да влязат“, разказва Венета Дъбова.

Три дни богата празнична програма очаква посетителите. На Коледа децата ще могат да се качат в шейната и заедно да нахранят животните.

   

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...