"Опенхаймер" е големият победител на наградите "Златен глобус"

"Опенхаймер" е големият победител на наградите "Златен глобус"

Филмът "Опенхаймер" е големият победител на наградите "Златен глобус". Филмът на Кристофър Нолан спечели пет отличия - за най-добър драматичен филм, за режисьор, оригинална музика, най-добър актьор в главна роля в драматичен филм (Килиън Мърфи) и за най-добър актьор в поддържаща роля (Робърт Дауни-джуниър).

"Барби" на Грета Гъруиг водеше с най-много номинации, но не спечели очакваните награди. Филмът беше отличен за кинематографични и боксофис постижения, а Били Айлиш и Финиъс О'Конъл спечелиха приза за оригинална песен. В категорията за най-добър мюзикъл или комедия големият победител е  „Клети създания“ на Йоргос Лантимос, а Ема Стоун изпревари Марго Роби и си тръгна със статуетката за най-добра актриса в главна роля в комедия или мюзикъл.

За най-добра актриса в главна роля в драматичен филм очаквано беше наградена Лили Гладстон за участието си в "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе.

Голямата изненада е филмът "Анатомия на едно падане", който спечели „Златна палма“ в Кан. Освен че си тръгна с приз за най-добър чуждестранен филм, продукцията на Жюстин Трие спечели и в категорията за оригинален сценарий.

При сериалите най-много награди спечелиха "Наследници" и "Мечката".

 

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...