Ева Михалева: Къмпинг фестивалът ще популяризира Бургас и с този вид туризъм

Ева Михалева: Къмпинг фестивалът ще популяризира Бургас и с този вид туризъм

Първият къмпинг фестивал Explore the world 2024, който ще се проведе на Морската гара в Бургас на 27 и 28 април, набира все по-голяма популярност.

Идеята за фестивала е на общинския съветник Евелина Михалева.

„Винаги съм била почитател на този начин на живот, винаги много ми е харесвало така да си прекарвам свободното време, защото ми дава много свобода къде да остана, колко да остана и кога да си тръгна. И ако на някое място много ми харесва, да остана по-дълго там. При това ми дава свобода да взимам багаж, колкото ми трябва.

В Бургас през последните години се направиха три кемпер стопа – на пристанището в Сарафово, в Крайморие и на Ченгене скеле, които са доста успешни и много хора ги ползват. По този начин ми хрумна идеята, че може на пристанището в Бургас да се направи един фестивал, да се съберат ползвателите на кемпери, дистрибуторите на тези кемпер услуги и съпътстващите неща, които вървят с кемперите, като колела, падъл бордове и други продукти“, поясни Михалева пред БНР.

Според нея, подобна инициатива ще бъде от ползва за Бургас, тъй като районът ще се популяризира като дестинация и за този вид туризъм.

„Ще дойдат много хора, които са различни като интереси. Бургас може би е бил само транзитна дестинация за хората с кемпери, а тук можем да им предложим много добри туристически продукти, за да останат в Бургас, като остров Света Анастасия, „Аква калиде“, рибарското селище, Морската градина, която никой не трябва да подминава с безразличие, защото това е най-хубавата морска градина, където и да съм била в Европа. Нови и достъпни атракции има и в съседните общини Поморие, Приморско“, допълни Михалева.

Според нея България е много спокойно място за кемпер туризъм.

„Не е както например във Франция, където не си позволяваме да стоим в никакъв случай извън къмпинг с кемпера, защото там има много висока престъпност. В България се изградиха много къмпинги, които предлагат различен продукт – термални, на язовир. Този туризъм се разви много и България действително е много добро място за къмпингуване“, каза още Евелина Михалева.

Предвижда се по време на фестивала да бъдат презентирани различни модели кемпери, каравани, палатки, продукти за къмпинг, спорт и свободно време, както и най-съвременните технологични решения за комфортна почивка на открито. Ще бъдат представени и най-атрактивните къмпинги по Южното Черноморие.

За всички, които желаят да се присъединят към предстоящия Къмпинг фестивал със собствен кемпер, е предвиден безплатен паркинг. И през двата дни ще има сцена, на която от 13:00 до 19:00 часа ще има музикална програма.

 

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...