Слънчев бряг влезе в ТОП 100 на най-добрите плажове в света

Слънчев бряг влезе в ТОП 100 на най-добрите плажове в света

Слънчев бряг заслужи място в престижната класация топ 100 на най-добрите плажове в света. Търсенето на най-привлекателните плажове за наградата Golden Beach 2024 е направено на база гласуване от страна на травъл инфлуенсъри, влиятелни личности в туризма и експерти по пътувания, посочва сайтът beachatlas.com.
Плажът в Слънчев бряг заема 84-то място, като изпреварва световни дестинации като Варадеро, Куба, Баваро, Доминиканска република и Love beach на Бахамите.

Обикновено в търсенето на най-добрите плажове в света се залага на визуалното им очарование - фин пясък и чиста синя вода. Това е първата по рода си селекция, която се разширява и включва разнообразни критерии, като например стойността за местната общност, предложения за начин на живот и културно значение.. 

На първите 3 позиции са съответно Бора Бора; Болдърс бийч (ЮАР) и Уайкики бийч (САЩ).

Критериите, по които се оценяват плажовете, са няколко: класическа красота; парти и лайфстайл; разнообразие, равенство и приобщаване; природно разнообразие; общност; културна значимост.   

За Слънчев бряг авторите на класацията пишат: „Българският курорт печели бързо славата на следващата голяма парти дестинация. Разположено на черноморското крайбрежие, това жизнено място изобилства от чудесни барове, нощни клубове и плажни партита, които продължават до изгрева. С достъпни цени и безкрайни възможности за забавление, Слънчев бряг предлага идеалната комбинация от изпълнени със слънце дни и наелектризиращи нощи“.    

Плажът на Слънчев бряг е носител и на екологичната награда „Син флаг“. 

 

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...