Фенове отбелязоха 50 години откакто хитът Waterloo на АББА превзе света

Фенове отбелязоха 50 години откакто хитът Waterloo на АББА превзе света

Песента Waterloo на шведската група АББА прозвуча на едноименната гара в Лондон за 50-годишнината, откакто шведският квартет спечели с нея песенния конкурс на "Евровизия", предаде Асошиейтед прес.

Хор изпълни хита на лондонската гара, а в английския град Брайтън, където е проведен конкурсът на "Евровизия" през 1974 г., фенове организираха флашмоб танц за годишнината.

Победата на "Евровизия" превръща АББА в най-успешната група, печелила този музикален конкурс, чието 68-о издание ще се проведе през май в родината на АББА, Швеция. Мелодичният диско поп на АББА ги издига на върха на класациите с милиони продадени албуми по целия свят. Сценичният мюзикъл Mamma Mia!, създаден по песни на групата, е на 25 години и по него са заснети два филма.

Музикантите от групата не са се изявявали заедно на живо от четири десетилетия, но през 2021 г. издадоха албум - Voyage. Всеки ден фенове гледат дигиталните "АББА-тари" в хитовото шоу Abba Voyage, което се изпълнява в Лондон от 2022 г.

Четиримата музиканти от групата благодариха на феновете си в събота, като написаха, че е "главозамайващо" песните им да се предават от поколение на поколение и "все още да резонират по целия свят" и приемат това със смирение.

"Музиката, която откриваш и се научаваш да обичаш, когато пораснеш или дори по-късно през живота си, има свойството да остава с теб завинаги", казаха Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бьорн Улвеус и Бени Андершон. "Ние споделяме това преживяване с вас и да знаем, че нашата музика се е превърнала в постоянна част от живота ви, е нещо прекрасно."

Тазгодишният финал на "Евровизия" ще се проведе на 11 май в Малмьо, след като шведската певица Лорийн спечели миналогодишния конкурс с Tattoo.

  • На 05.10 от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредн...
  • С най -яките хитове на Криско ще се забавляват всички присъстващи на петия рожден ден на най-любимия...