Децата от бургаските градини научиха колко полезна и вкусна е морската храна

 

Третият ден от Седмицата на здравословното хранене премина под мотото „Без риба и море не можем“. Децата от ДГ „Златното ключе“, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен“, ДГ „Светулка“ - Българово, ДГ "Коледарче" - Бургас и Детска ясла № 1 „Бургаско детство“ научиха колко полезна, вкусна и необходима за здравето на децата и възрастните, е морската храна.

Родителите, които гостуваха в детските заведения, обясниха и демонстрираха на децата как се хваща, чисти и приготвя вкусната рибка.

Празникът, посветен на морето и здравословното хранене, премина с много настроение и приятни емоции.

В ОУ "Христо Ботев" - Бургас също отпразнуваха Седмицата на здравословното хранене. Учениците от 4 "а" клас влязоха в ролята на ловци на вредни съставки в храните. Проучиха съдържанието на любими за децата пакетирани храни. Потърсиха информация за съдържащите се Е-та в храните и изготвиха постер.

С импровизиран „Спектакъл на масата“ първокласниците от ОУ “Христо Ботев“ в кв. "Долно Езерово" отбелязаха Седмицата на здравословното хранене. Под надслов „Култура на хранене организиране на приятна обстановка, музика, облекло“ децата се учиха да подреждат и аранжират маса за хранене и да създават уютна обстановка. Изработиха подложки за хранене и спазиха правилата за сервиране.

Учениците от 2 клас взеха участие в инциативата "Култура на хранене организиране на приятна обстановка, музика, облекло". Второкласниците научиха, че независимо от това, дали сме у дома, в ресторанта или на гости винаги трябва да носим със себе си добрите обноски. Изиграха сюжетно-ролевите игри "На ресторант" и "Изискан банан", с които се убедиха, че да се храниш културно, да се облечеш красиво и да си в приятна обстановка не е трудно, а е удоволствие.

  • * Специален гост на инициативата бе маестро Стефан Диомов, който се похвали с дългите си и преданни ...