Започва прием за социална градина за възрастни с деменция в Бургас

Започва прием за социална градина за възрастни с деменция в Бургас

Приемът на документи за най-новата общинска услуга в Бургас за възрастни хора с деменция – социална градина „Грижовник“, стартира на 01.02, съобщават от администрацията.

Новата услуга ще се изпълнява от Домашен социален патронаж Бургас и е създадена с цел да осигури целодневен престой на пълнолетни хора на възраст над 50 години с деменция от различна генеза. Целта е под наблюдението на специалисти и в приятна и дружелюбна атмосфрера те да се ангажират с различни полезни занимания и да имат възможност за разширяване на социалните контакти.

Дневните грижи и дейности, осъществявани от психолози, рехабилитатор и социален работник, ще бъдат насочени към забавяне на развитието на деменцията, включително забавяне на влошавашето на когнитивните, паметовите, двигателните способности и емоционалното състояние.

Предлаганата услуга ще даде възможност на близките им да продължат да упражняват своята трудова дейност, без притеснения за рисковете, които придружават техните роднини с деменция. Това ще намали настаняването в социални домове, което създава усещането за изоставяне и забрава.

Социалната услуга ще се предлага на адрес: гр. Бургас, ул. „Иван Богоров“ № 20, а капацитетът й е 10 потребители

  • * Специален гост на инициативата бе маестро Стефан Диомов, който се похвали с дългите си и преданни ...