Енергийната общност в Бургас гарантира сигурен дивидент срещу инвестиция в зелена енергия

Енергийната общност в Бургас гарантира сигурен дивидент срещу инвестиция в зелена енергия

Ако направите инвестиция в новата „Енергийна общност Бургас - плувен комплекс „Славейков“, вие ще получавате сигурен дивидент от 3% срещу вашето вложение в зелена енергия през следващите 10 години.
Сумата, която всяко физическо или юридическо лице може да внесе за изграждането на фотоволтаична централа на покрива на Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“, е между 500 и 10 000 лева, информират от пресцентъра на общината.

Какво ще получава всеки вложител в Енергийната общност?

Ако инвестирате 1000 лева във фотоволтаичната централа, в края на всяка година вие ще получавате 10% от главницата на своя дял – 100 лева, и 3% дивидент – 30 лева. Тоест при вложени 1000 лева, вие ще получавате 130 лева през следващите 10 години.

Моделът за привличане на интереса на потребители се основава на възможността за договаряне на твърда цена за ползване на електрическа енергия от фотоволтаична инсталация за 10-годишен период с опция за преоценка на 3 години за запазване на взаимния интерес с Община Бургас, с която се сключва договорът за изкупуване при твърда цена. От друга страна, интересите на Община Бургас са защитени, защото производството на електрическа енергия от фотоволтаичната инсталация замества количества, доставяни сега на по-висока цена.

За постигане на целите, управлението на дружеството ще се осъществява от управител или няколко управители. Всеки съдружник има право на един глас независимо от размера на неговия дял. Събранието се смята за редовно, независимо от присъстващите на него съдружници. Решенията се вземат с повече от 75 на сто от гласовете на присъстващите съдружници.   

Ако желаете да се присъедините към „Енергийна общност Бургас - плувен комплекс Славейков“, ще откриете подробна информация, включително бизнес анализ, покана, проект на договор на интернет страницата на Енергиен офис – Бургас - https://energy-office.bg/ео-бургас/.
За допълнителни въпроси и информация може да се обръщате към:
1.    Елина Илиева- експерт в Енергиен офис Бургас, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., +359 889 447 040; +359 56 813765 .
2.    Ивайло Трендафилов- експерт в Община Бургас, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., +359 886 717271 .
 

  • * Специален гост на инициативата бе маестро Стефан Диомов, който се похвали с дългите си и преданни ...