Камено също подкрепи идеята за създаване на Фонд за развитие на Летище Бургас

Камено също подкрепи идеята за създаване на Фонд за развитие на Летище Бургас

Съветниците приеха Община Камено да участва в сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“.

Редовното заседание на Общински съвет Камено за месец март бе с дневен ред от близо 30 предложения. Съветниците приеха Община Камено да участва в  сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. Предложението беше подкрепено единодушно, а за представител на Община Камено в управителните органи на сдружението бе избран кметът Жельо Вардунски. Целта на фонда е да осигури целогодишни полети за и от Летище Бургас, превръщайки го в целогодишно работещо летище.

„Освен в сектор „Туризъм“, този фонд ще бъде полезен за гражданите на община Камено, които работят в чужбина и са принудени да използват неудобната връзка до София. Имаме съграждани, които работят на Летище Бургас, а също така и работещи в туристическия бранш. Основанието за създаването на този фонд е комплексно и не е насочено само към сектор „Туризъм“, а е за цялостно  развитие на региона -  работа, инвестиции, предпоставка за привличане на инвеститори“, каза кметът Жельо Вардунски.

Приети бяха  и отчетите за изпълнение на Програма за управление на отпадъците на територията на община Камено за 2023 г. и отчет за изпълнение на Програма за опазване на околната среда на територията на община Камено за 2023 г.

Разглеждането на останалите предложения в дневния ред, сред които одобрението за изработване на парцеларни планове за няколко частни обекта, минаха без напрежение под умелото ръководство на председателя Радослав Балтаджиев.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...