Кметовете на Камено и Малко Търново подписаха важни проекти за развитието на Русокастро

Кметовете на Камено и Малко Търново подписаха важни проекти за развитието на Русокастро

„Заедно с кметовете на Община Малко Търново и град Кийкьой, Турция проведохме работна среща, по време на която подписахме партньорските споразумения по два важни проекта за развитието на крепостта Русокастро“, съобщи във фейсбук профила си кметът на Камено Жельо Вардунски.

Единият проект е финансиран от Европейския съюз по Програма Интеррег ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция. В него участват Република Турция – Регионална дирекция по култура и туризъм - Къркларели като водещ партньор (LP), Регионален исторически музей – Бургас (PP1) и НПО Институт за зрялост – Къркларели (PP2). Основната дейност в рамките на този проект е изграждането на соларна система за захранване на зоната за посетители под крепостта Русокастро.

Вторият проект също е финансиран от Европейския съюз по Програма Интеррег ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция. В него участват Община Кийкьой, Турция (PP1), Исторически музей – гр. Малко Търново (PP2) и Дирекция на отдела за национални паркове за опазване на природата - Къркларели (PP3). Целта на проекта е създаването на съвместен туристически продукт, който да позволи на пътуващите да се впуснат в трансгранично пътешествие през пространството и времето, като се потопят в богатото културно и историческо наследство на тези територии.

 

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...