Община Камено изгражда по проект рехабилитационен център за хора с увреждания

Община Камено изгражда по проект рехабилитационен център за хора с увреждания

Община Камено ще кандидатства по процедура за директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции по финанси BG-RRP-11.018 „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца с увреждания.

Целта е да бъде изграден рехабилитационен център, който ще повиши повишаването на жизнения стандарт на настанените в дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро, чрез осигуряване на по-добри условия и специализирани услуги, които отговарят на техните специфични нужди.

Предложението на кмета Жельо Вардунски беше подкрепено с мнозинство от 15 общински съветници на сесията днес. Общината ще предостави терен, който се намира в края на село Желязово  и върху него ще бъдат изградени 20 къщички и административна сграда - социален дом. Проектът все още е в началната си фаза. Тепърва ще се прави обществено обсъждане и ще се вземе под внимание мнението на местните хора, поясни Вардунски.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...